Lumbágó kezelése

Ön most itt jár az oldalon Derákfájás, gerincsérv, hátfájás kezdőlap » Lumbágó » Lumbágó kezelése

Miközben ma már megszámlálhatatlan módszer és kezelés közt választhatunk, ha a lumbágó kezelése kerül szóba, lényeges áttörés nincs. A betegek száma nem csökken (beleérte a visszatérő betegekét is). Ugyanaz a helyzet, mint a hátfájás kezelésénél. Ez természetes is, mivel a két szó jelentése “szinte” azonos.

A lumbágó kezelése “hagyományos” módon

Ezt nagyon szépen fogalmazva konzervatív kezelésnek hívják. Lényege, hogy a gyógyszeres, tehát a tüneti kezelést részesítik előnyben. A gyógyszeres szót itt nagyon tág értelemben kell érteni. Beletartozik az enyhe fájdalomcsillapító, az erős fájdalomcsillapítók, a különböző injekciók, de a krémek és egyéb csodaszerek is. Tágabb értelemben a masszázsok, gyógytornák, fizioterápiák és hasonlóak. Ezek mind, ahogy a nevükben van: kezelik a problémát.(Természetesen minden betegség esetén elengedhetetlen az orvosi konzultáció és a fájdalom enyhítése! Ezen oldal elutasít minden olyan kezelést, melyet előzetesen a páciens kezelőorvosa nem hagyott jóvá!). DE!

A derékfájással küzdők szeretnének végleg megszabadulni a problémájuktól és nem attól rettegni, hogy az mikor tér vissza.