Lumbágó kezelése otthon

Ön most itt jár az oldalon Derákfájás, gerincsérv, hátfájás kezdőlap » Lumbágó » Lumbágó kezelése » Lumbágó kezelése otthon

Lumbágó kezelése otthon

Ha arra a kérdésre keressük a választ, hogy a lumbágó kezelése otthon lehetséges-e, a válasz egyszerre lesz igen és nem. Sajnos, ahány tanácsot megnézünk mind egyszerre lehet igaz ránk nézve és lehet, hogy ugyanakkor rossz irányba visz.

Azt már tudjuk, mi a lumbágó és milyen okok vezetnek általában a kialakulásához. De milyen eredményeket hozhat a lumbágó kezelése otthon?

Lumbágó kezelése otthon: Két férfi előrehajol és fájlalja a derekát, mintha lumágójuk lenne.

Lumbágó kezelése otthon?

A lumbágó kezelése otthon: amit általában teszünk és ami kimarad

  1. Megpróbáljuk fájdalomcsökkentőkkel megszüntetni a panaszt. Akik a gyógyszerek hívei vagy már mindent megtennének, hogy legalább egy kis ideig pihenni tudjanak, azok izomlazítókhoz és fájdalomcsillapítókat vetnek be. (Többnyire orvosi konzultáció nélkül…)
  2. Ha ez nem segít, akkor orvoshoz fordulnak. Ő szintén gyógyszeres kezeléssel kezd. Ha elég felelősen gondolkodik, szakorvoshoz utal. /Ezen oldal tulajdonosai minden esetben csak a szakorvosi vizsgálatot és kezelést javasolják!/
  3. Egyéb “jól bevált” módszereket alkalmaznak. Felsorolni is lehetetlen, de hogy mennyire népszerűek a “csodaszerek”, arra jó példa az angol nyelvterületen keresőknek, milyen elképzelésük van arról, hogy milyen is a lumbágó kezelése otthon.
  4. Haladóbbak vagy pedig azok, akiknek többször visszatért a derékfájásuk, megpróbálják a kiújulás elejét venni. Ők az okokat kutatják. Felkeresnek csontkovácsot, masszőrt, vagy beiratkoznak különféle irányzatú mozgásstúdióba. Ez nem is csoda, hiszen mindenhol azt olvashatjuk, a gerincet stabilizáló izmokat erősíteni kell.

Vannak, akiknek sikeresek lesznek a különböző kezelések, de a többségnél újra kiújulnak a tünetek. (A külső segítség igénybevétele persze nem szó szerint a lumbágó kezelése otthon, de nagyon célravezető lehet, ha megfelelő szakember is segít a helyes út megtalálásában). Mit hagytak ki? Az okok kezelését. Ez pedig a helyes testtartás és testhasználat.

Mielőtt továbbolvasnánk, érdemes a következő játékos testtartás tesztet kitölteni, amely hat kérdésre kér csupán választ és az eredményt azonnal megtudhatjuk:

 

Testtartás IQ teszt

6 játékos kérdés a testtartásról...

 

Lumbágó kezelése otthon: ami kimarad

Azok, akik a fenti tesztet elvégzik, sokszor meglepődve tapasztalják, hogy a hat kérdésből épp csak kettő vagy három helyes választ adtak. Gondoljunk bele, hogy akkor a mindennapok során mennyire tudatosan “használják” testüket!

A nap 24 órájában olyan testhelyzetben vagyunk, ami megterhelő a gerinc és az azt körülvevő izmok számára. Egy ideig a szervezet el tudja ezt viselni, de egy idő után “panaszkodni” kezd. A testünk pedig a tünetekkel panaszkodik. A legkellemetlenebb ezek közül a fájdalom, a derékfájás.

A derékfájás vagy más néven lumbágó kezelése otthon csak úgy hozhat tartós eredményt, ha a tüneti kezelések helyett a kialakulást vagy kiújulást is célul tűzzük ki. Vagyis a elsajátítjuk a helyes testhasználatot ülés, fekvés és járás közben. Így lesz teljes a lumbágó otthoni kezelése!

A rossz hír, hogy ezt sem gyógytornász, sem csodaszer nem tudja helyettünk megtenni!

A jó hír, hogy Esther Gokhale külföldön nagy sikerű módszerével egyszerűen megtanulhatjuk újra egyensúlyba hozni a testünket. Vagyis a lumbágó kezelése otthon tartós, látványos eredményt fog hozni!

Lumbágó kezelése otthon: a Gokhale módszer- bizonyított megoldás

Több, mint 100 000 példányban fogyott a könyv és módszerét szinte minden országban tanítják, alkalmazzák. Az a nagyszerű benne, hogy, aki elsajátította a lépéseket, már egyedül is, a mindennapi tevékenysége során alkalmazni tudja azokat.

Még azt is megtanulja például, hogy a kocsiban ülve hogyan nyújtsa a gerincét.

Most végre magyarul is elérhető. Kattintson ide.

 

 

 

 

 

By | 2016-11-25T10:11:46+00:00 október 6th, 2016|Lumbágó kezelése| Lumbágó kezelése otthon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

About the Author: