Lumbágó jelentése

Ön most itt jár az oldalon Derákfájás, gerincsérv, hátfájás kezdőlap » Lumbágó » Lumbágó jelentése

Lumbágó jelentése

Mi az a lumbágó? Mi a lumbágó jelentése? A kínzó fájdalmakkal megjelenő derékfájásra nagyon sokan használják. Mégis, keveset tudunk az igazi jelentéséről.

A lumbágó jelentése: fáj a derekam

Lumbágó vagy derékfájás?

A lumbágó jelentése: a saját farkába harapó kígyó

Hogy miért? Igazából nem is diagnózis. Csupán a latinból (lumbal, tehát ágyéki szakaszon fellépő fájdalom) átvett szóval azt mondjuk ki, hogy fáj a derekunk. A derékfájdalom nagyon gyakori jelenség. A lumbágó jelentése tehát annyi: fáj a derekam…

“A rettenetes hátfájással járó időszakok egyre gyakoribbá váltak, ahogy teltek az évek. Történt mindez annak ellenére, hogy következetesen végrehajtottam az orvosi fizioterápiás utasításokat. Amikor a fájdalom elviselhetetlenné vált, 1-10 napot töltöttem fekve; közben fájdalomcsillapítókon és
izomlazítókon éltem.

Tíz éve elvégeztem egy testtartás-kurzust Esthernél. Azóta nem volt komoly hátfájásom, a kisebbeket pedig azonnal kezelni tudtam az Esther által tanított egyszerű  technikákkal. Nem szedek fájdalomcsillapítót sem izomlazítót.”
Grant Barnes, Nyugalmazott Igazgató,
Stanford Egyetemi Újság,
Sebastopol, USA

A lumbágó jelentése a Gokhale módszer szerint, hogy a helytelen testhasználat miatt fájdalommal jelzi testünk a túlterhelést. Érdemes a következő testtartástesztet elvégezni, amely hat kérdésből áll:

 

Testtartás IQ teszt

6 játékos kérdés a testtartásról...

 

 

A lumbágó jelentése az orvos számára:

Általában akkor fordulunk orvoshoz, mikor már valóban kínzó a fájdalom vagy épp az ágyból is alig tudunk felkelni. Ezután következik a vizsgálat és a diagnózis: lumbágónk van.

A gond “csupán” annyi, hogy  ezzel valójában semmit nem mond, csak megismétli, amit  úgyis megtudott tőlünk, vagy a mozgásképtelenségből amúgy is észrevenni. A lumbágó jelentése magyarul ugyanis annyit jelent: deréktáji fájdalom.

A lumbágó jelentése a gyógyítás során:

A szokásos protokoll szerint ezután megkezdődik a gyógyszeres kezelés. Hátha elmúlik (a tünet…) Sokszor már a háziorvos felírja.  Fájdalomra fájdalomcsillapító, izomfeszülésre izomlazító, és jöhet gyulladáscsökkentő is.

A lumbágó jelentése az orvos számára annyi, hogy fájdalmat kell kezelnie. Ezt s várjuk tőle. Nincs is rá több idő. Egy recept csodákra képes. Évtizedekig terheltünk a gerincünket? Nem baj, pár pirula és minden rendben lesz. Vagy mégsem?

A tüneteket eltüntetésére mindent bevetnek és bevetünk, de mi van okokkal?

Azok megszüntetése nélkül minden esélyünk megvan, hogy újra átéljük a kínokat. Ahogy már többször leírtuk ezen az oldalon: nem kezelni akarjuk a fájdalmat, hanem gyógyítani.

A lumbágó jelentése a valóban gyógyulni vágyóknak:

“Nekem most  rettenetesen fáj a derekam. Szeretnék minél hamarabb megszabadulni tőle, de keresem azokat a kiváltó okokat is, amiket meg kell szüntetnem, hogy a fájdalmaim ne térjenek vissza.”

A lumbágót nem csak kezelni, hanem gyógyítani szeretnénk. Ezért aki, igazán és végleg meg akar szabadulni tőle, annak az előző mondat kell, hogy a fő gondolatává váljon.

A lumbágó jelentése a megelőzés szempontjából

Itt is egy újabb nehézségünk támadhat. Ha ugyanis a megelőzés sikeres lesz, akkor nehézkes lesz bizonyítani, hogy egyáltalán a fájdalom megjelent volna.

A cikk arra próbált rávilágítani, hogy mindenkinek más és mást takar a lumbágó jelentése, de mindenképp egy olyan probléma, amit csak megelőzéssel és aktív részvétellel lehet végelegesen száműzni.

By | 2016-11-25T11:53:13+00:00 október 5th, 2016|Lumbágó| Lumbágó jelentése bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

About the Author: