Lumbágó gyógyszer

Ön most itt jár az oldalon Derákfájás, gerincsérv, hátfájás kezdőlap » Lumbágó » Lumbágó kezelése » Lumbágó gyógyszer

Lumbágó gyógyszer

A fájdalom megszüntetése mindig az egyik legnagyobb motiváló erő. Amikor belenyilall a hátunkba a fájdalom, szeretnénk enyhülést szerezni. Ilyenkor “természetes”reakció, hogy a leggyorsabb megoldást szeretnénk választani. Természetes, mert pár évtized alatt megszoktuk, hogy a nyugati orvoslás szinte mindent gyógyszeres kezeléssel kíván megoldani.A gyógyszergyártók természetesen nem úgy ajánlják készítményüket, hogy az lumbágó gyógyszer.

Lumbágó gyógyszer

Lumbágó gyógyszer

De a mellékelt ábrák, vagy a filmes környezet erősen arra utal, hogy az ő megoldásuk az egyedül üdvözítő, ha meg akarunk szabadulni a derékfájásunktól.

Az első lépés a gyógyulás felé mindig a fájdalom enyhítése lesz, de fel kell tennünk a kérdést:

Lumbágó gyógyszer: létezik-e egyáltalán?

A válaszhoz megnéztük a keresési oldal első helyén (reklámozottan) szereplő gyógyszer tájékoztató oldalát, valamint a kulcsszóra feljövő további oldalak véleményét. Ez az aktuális állapotot mutatja, de hiszek benne, hogy semmi változás nem történik a közeljövőben ebben a témában…  Ezeken keresztül keressük a választ, milyen is a lumbágó gyógyszer.

  • Lumbágó gyógyszer Ami a sorok közt olvasható. Elemzünk egy tájékoztató oldalt egy közismert gyógyszerről, melyet a népszerű kereső a lumbágó gyógyszer kifejezésre első helyen hoz fel.
  • Lumbágó gyógyszer orvosi kísérletMire jutott egy ausztrál kutatócsoport a gyakran használatos szerekkel kapcsolatban?
  • A recept– A lumbágó gyógyszer igazi összetevője. Ami nélkül nincs tartós gyógyulás.

 

 

A lumbágó vagy derékfájás legfőbb oka a helytelen testtartás és testhasználat. Érdemes a továbbolvasás előtt a következő játékos tesztet elvégezni.

 

 

Testtartás IQ teszt

6 játékos kérdés a testtartásról...

Lumbágó gyógyszer: ami a sorok közt van

A K nevű gyógyszert találtam az első helyen. Ezen keresztül megláthatjuk, hogyan világosítanak fel bennünket a gyógyszergyártók.

“MI a K”?- Teszi fel az ismertető kérdést:
A K egy vény nélkül is kapható fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású gyógyszer (nemszteroid gyulladáscsökkentő szer, NSAID).”

Eddig minden rendben is van, hiszen fájdalmat szeretnénk csillapítani. A nevén kívül azonban nem sokat árul el arról, hogy miben tér el más ilyen szerektől és mennyiben való a speciális háti területre.

Olvassunk tovább:
A K egy hatékony és gyors fájdalomcsillapító, melyet enyhe vagy középsúlyos fájdalmak, azaz például akut mozgásszervi fájdalmak tüneti kezelésére használnak.”

Ez már nagyon közelít ahhoz, amire választ szeretnénk kapni. Ha nagyon szőrözni szeretnék, akkor igazán nem mondhatnám, hogy a lumbágó enyhe vagy középsúlyos fájdalom lenne. A mondat utolsó része viszont kimondja az igazságot: mozgásszervi fájdalmak tüneti kezelésére használják. A gyártó, természetesen, még véletlenül sem ígéri, hogy ettől megszűnik a fájdalom oka. (A gyulladás sem igazi ok, hiszen valami azt is okozta…). Egy másik oldalon már megnéztük, hogy mi a különbség a lumbágó kezelése és gyógyítása közt.

A gyártó vagy a termékismertetőt író mégis ad némi támpontot a figyelmes olvasónak:

“Miért fontos a fájdalomcsillapítás?” –teszi fel a költői kérdést. Itt megtudjuk, hogy akut, vagyis hirtelen fellép és erős fájdalmunk van:

“Az akut fájdalom lehet enyhe, és csak néhány percig tartó, de lehet súlyos fájdalom is, mely több hétig tarthat. Az akut fájdalom általában addig tart, ameddig a fájdalom kiváltó oka meg nem szűnik.”

Amire nem jó a “lumbágó gyógyszer”:

“… a kezeletlen akut fájdalom azonban krónikus fájdalom kialakulásához vezethet, mely más kezelést igényel.”

Ez a két mondat valóban tájékoztat, nem ígér. Ezért dicséret az írójának. Viszont megtudjuk:

Lumbágó gyógyszer NINCS

Csak a fájdalom enyhítését vagy a gyulladást csökkentését várhatjuk tőle. Az idézettel teljesen egyetértve: a fájdalom addig tart, amíg a kiváltó ok meg nem szűnik!

Végül beismeri, hogy a krónikussá vált fájdalomra már más kezelés kell (oki, tehát olyan, amelyik a kiváltó okot célozza meg): más kezelést igényel… tehát nem gyógyszerest.

Ezt alá is támasztja a tájékoztató vége felé, amit már úgysem olvas el senki vagy pedig annyira elfárad az amúgy is fájdalomtól szenvedő páciens, hogy nem figyel rá:

“A nemszteroid gyulladáscsökkentőkre jellemző, hogy nem hosszú időtartamú kezelésre tervezték. A kezelést a tünetek idejére kell korlátozni, a mellékhatások rizikójának csökkentése érdekében. Ha a fájdalma pár nap alatt nem múlik el, haladéktalanul forduljon kezelőorvosához.”

Tömören: ha nem ér semmit, épp ideje végre szakemberhez fordulni. De legalább menti magát, mert beleírta a tájékoztatóba. Ennyit lumbágó gyógyszer oldaláról.

A következő oldal megerősíti a lumbágó gyógyszer, mint fogalommal kapcsolatban az előzőeket. Egy ausztrál kísérletről számol be, ahol derékfájással küszködő, lumbágós panaszokkal küzdőkkel végeztek kísérletet a cikk tanúsága szerint:

Lumbágó gyógyszer kísérlet

Ebben a cikkben a paracetamol tartalmú fájdalomcsillapítók  használatát és hatását elemzik, mint lumbágó gyógyszer. Ezek szinte minden háztartásban megtalálhatóak. (Láz, illetve különböző típusú fájdalmaink (fej- és fogfájás, izom-, reumás- és menstruációs fájdalom, meghűlés-láz okozta fájdalom) enyhítésére használják. Tehát a paracetamol, mint lumbágó gyógyszer felhasználása volt a konkrét vizsgálat tárgya.

A lényeg: a kutatók egy  tanulmány keretében,  1650 páciens részvételével, paracetamolra vonatkozó teszteket végeztek.

Olyan betegekkel vizsgáltak, akiknek hat hétnél rövidebb ideje fájt a derekuk.

A Lancet orvosi hetilapban közölt  vizsgálat szerint, ez a hatóanyag nem rövidítette le a gyógyulási időt, és nem csillapította hatékonyan a lumbágó okozta fájdalmat.

A kutatók arra az álláspontra jutottak, hogy a lumbágó eltérhet a fejfájást, fogfájást okozó fájdalmaktól.  Azoknál a vény nélkül kapható készítmények bizonyítottan hatásos enyhülést nyújtanak.

Lumbágó gyógyszer helyett érdemes tehát azokat az okokat megkeresni és megszüntetni, amik a kialakulást okozták. Ez szinte minden esetben a helytelen testhasználat és testtartás fő következménye.

Az igazi “lumbágó gyógyszer”: a recept

 

Kép:HASTYWORDS

By | 2016-11-25T11:06:35+00:00 október 6th, 2016|Lumbágó kezelése| Lumbágó gyógyszer bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

About the Author: