Hátfájás

Ön most itt jár az oldalon Derákfájás, gerincsérv, hátfájás kezdőlap » Hátfájás

“Semmi sem motivál úgy, mint a hátfájás”- mondja Esther Gokhale, mikor arról kérdezték, mi volt a róla elnevezett módszer kidolgozásának oka.

“Nagyon komoly problémáim voltak a fáj miatt az első terhességem idején. Rendkívül kínzó fájdalmaim voltak. Éjszaka két óránként felriadtam emiatt.”
Járt orvosokhoz. Majd megműtötték. Semmi sem segített.

“Nagyon motivált voltam, hogy a létező, kevés eredményt hozó lehetőségeken kívül keressek megoldást és sikerült azt megtalálnom.”
Ez a megoldás már 20 éve fájdalommentessé tette hétköznapjait. Az ő iránymutatása alapján körbejárjuk, mik a hátfájás tartós megszüntetésének lehetőségei.

Hátfájás témában milyen információk vannak ezen az oldalon?

Hátfájás okai ebben a részben összefoglalva megtalálhatóak azok az okok, amik leginkább hozzájárulnak a fájdalom kialakulásához.

Hátfájás kezelése– Rengeteg lehetőség és módszer áll rendelkezésre. Melyiket válasszuk?

Cikkek- A témában megjelenő cikkek összegyűjtve

A hátfájás okai

Bármilyen jellegű fájdalomról elmondható, hogy az egy jelzés a szervezet részéről, hogy kibillent egyensúlyi állapotából. Bár a fájdalom enyhítése mindig nagyon fontos, annak visszatérése csak az okok megszüntetése révén lehetséges.

Rengeteg csoportosítás létezik, ami az okokat illeti.

  • Sérülések vagy orvosi nyelven traumák.
  • Daganatok, belső szervi problémák
  • Helytelen testhasználat-Ez leggyakrabban úgy jelenik meg a köztudatban, hogy az ülő életmódot okoljuk a fájdalmak kialakulásért.

Esther szerint a leggyakoribb ok, ami szinte inden esetben a háttérben meghúzódik: a helytelen testhasználat. Bizonyítékként bemutatja, hogy azokban a társadalmakban, ahol ez megfelelő, sokkal kisebb a krónikus panaszok aránya.

A testtartás szó leginkább egy statikus helyzet leírására szolgál. Mindennapjaink során azonban különböző mozdulatokat végzünk. Egy-egy mozdulat során a gerincünket nem megfelelően terheljük. Az évek során ezek a terhelések összeadódnak és a következményt a testünk fájdalommal jelzi.

Ilyenkor a megszokott út a következők szerint szokott történni:

A hátfájás kezelése

Első alkalommal megpróbáljuk a fájdalmat enyhíteni, teljesen érthető reakció. Tömkelegével állnak rendelkezésre fájdalomcsillapítók és krémek. A neten különböző hasznosnak tűnő tanácsokat olvashatunk, különböző csodaszereket vásárolhatunk. Amíg nem jelentkezik komolyabb tünet, a hátfájás kezelése jobbára kimerül a tünetek enyhítésében.

Előbb-utóbb elérkezik az a fázis, amikor megpróbálunk külső segítséget kérni. Jobb esetben orvoshoz fordulunk, akitől ismét csak azt várjuk el, hogy magától a fájdalomtól szabadítson meg. Minél gyorsabban. Ha komoly, rendszerint gyógytornász által végzett kezelést kapunk, hosszú ideig ismét eltűnhetnek a panaszok. Ha azonban azok visszatérnek, az a kezelés sikertelenségét mutatja.  Mi hiányzott?

Többnyire az, hogy a napi életünk során a testünket oly módon tudjuk használni, ami minél kevesebb terhelést jelent a gerincünk számára. Ehhez járul hozzá a Fájdalommentes hát 8 lépésben című könyv, mely hosszú idő után végre magyarul is elérhető.

Hátfájás témában megjelent cikkek: