Hátfájás teszt

Ön most itt jár az oldalon Derákfájás, gerincsérv, hátfájás kezdőlap » Hátfájás teszt
Hátfájás teszt 2016-11-25T12:53:08+00:00

Testtartás IQ-teszt vagy hátfájás teszt? Hat kérdés, ami segít megmutatni, mennyire ismerjük  a helyes testtartást. Kitöltés után azonnal megjelenik a helyes válaszok száma.

 

Testtartás IQ teszt

6 játékos kérdés a testtartásról...

 

A teszt kitöltése után  elküldjük a helyes válaszok részletes indoklását a megadott e-mail címére. Ehhez csupán egy névre van szükség, ahogy szólíthatjuk és az email címe pontos megadására. Ekkor feliratkozik értesítő levélsorozatunkra, amelyből érdekes adatokat tudhat meg:

  • hányan töltötték ki a tesztet helyesen
  • mi az, amit senki nem talált el
  • mi az, amit a legtöbben eltaláltak
  • mik a legfontosabb tanulságok

Nem kell elkeseredni akkor sem, ha gyengébb eredmény született. Ez azt mutatja, hogy van mit bepótolni, van hová fejlődni. Persze ez még csak az elmélet. Gondolatindítónak azonban nagyon jó.

Hátfájás teszt vagy testtartás teszt?

A könyv eredeti oldalán ugyanez a teszt található angolul. Ez is jól mutatja, hogy a módszer azonnal a hát- és derékfájás leggyakoribb okát veszi célba. Ez pedig a testtartás.  Azt szinte minden hátfájás kezelésével foglalkozó szakember hangoztatja, hogy a helyes testtartás a hát- és derékfájás okai közt az első helyen szerepel. Annak javítása azonban már módszerektől függően hol nagyobb, hol kisebb jelentőséget kap.

Éppen ezért nagyon fontos lenne tudnunk, milyen is a megfelelő testtartás. Mégis, a terápiák sokszor erre nem fordítanak kellő hangsúlyt. Ezért hiánypótló a módszert bemutató könyv is.