Gokhale módszer

Ön most itt jár az oldalon Derákfájás, gerincsérv, hátfájás kezdőlap » Gokhale módszer

A Gokhale módszer a testtartás helyreállításával és a mindennapi mozdulatok terápiás célú használatát használja a hátfájás leküzdésére. Mindezt pedig külön testgyakorlatok és eszközök nélkül! Fő célja a testi egyensúly megalapozása és egy fájdalommentes életet kialakítása.

Hogyan segíthet ez nekem?

Gokhale módszer: a derékfájás kiváltótokát veszi célba.

A hátfájástól élete során legalább egyszer szinte mindenki szenved. A használt gyógymódok pedig nem segítenek a probléma hosszú távú megoldásánál.

Esther arra jött rá, hogy létezik néhány olyan kultúra a Földön, ahol a hát- és derékfájás szinte teljesen ismeretlen. Miért van az, hogy ezeknél az emberek gerinccsigolyái alig mutatnak kopást, idős koruk ellenére is?
Esther Gokhale nagyon súlyos hátfájása után kezdett a témával behatóbban foglalkozni. Körbeutazta a világot, olyan törzseket figyelve meg, ahol nagyon alacsony a hátfájás előfordulása. Megfigyelte hogyan állnak, ülnek és járnak ezek az emberek. Mik azok a különbségek, amik az ő és a nyugati kultúrában élő emberek testhasználati szokásai közt fennállnak.

Ezek alapján kifejlesztett egy módszert. Ez a róla elnevezett Gokhale módszer.

A fájdalom leginkább annak a következménye, milyen a testtartásunk és milyen mozdulatokat végzünk. Bármilyen segítséget is veszünk igénybe a derékfájás megszüntetése érdekében, a testtartás javítása nem maradhat ki. Ezért kiegészítésképp mindenképp javasolt a módszer megismerése.

Technikákat tanulhatunk annak érdekében, hogy hogyan:
– csökkentsük vagy szüntessük meg a fájdalmat a nyak, hát és egyéb testrészekben;
– akadályozzuk meg az izmok és ízületek deformálódását;
– növeljük meg az energiánkat, az állóképességünket és a rugalmasságunkat;
– csökkentsük a feszültséget és javítsuk a megjelenésünket.

A Gokhale módszer hatása azonnali és egy életen át tart.

Három oldalú megközelítést használ. egyetlen célja, hogy gyökeresen megváltoztassa a káros testhasználati szokásokat

Egyszerre nyújt képeivel látványos, könnyen megérthető példákat, és a test működését bemutató kineszteziológiai és tudásbeli felkészültséget.

Alapfelfogása szerint mindig vissza lehet nyerni a fájdalommentes állapotot, amivel születtünk. A legtöbb résztvevő már az első lecke után enyhülést tapasztal.

Mindezt külön időráfordítás vagy speciális eszközök nélkül!

Esther Gokhale módszerével bőséges lehetőség nyílik a gyakorlásra anélkül, hogy külön kellene időt szakítani. Ez az oldal a szerző saját honlapjának fordításán túl tartalmazza azokat a kiegészítéseket is, amik segítenek, hogy mindenki megtalálja az a részt, ami a legtöbbet segíthet a saját hátfájásának megszüntetéséhez.

Természetes egyetlen könyv sem csodaszer, azonban segít elkerülni azokat a zsákutcákat, amik leggyakrabban a gyógyulni vágyók elé kerülnek. A napi mozdulatok terápiás felhasználását hangsúlyozása  ahelyett, hogy időszakosan gyakorlatsorokat használnánk.
Az új mozdulatokat természetesen illesztjük be a napi tevékenységbe és mozgásokba. Minden mozdulat egy hatásos gyakorlattá válik, ami erősít és nyújt.

Hogyan működik a Gokhale módszer?

Megtanulunk ülni, aludni, állni, menni és hajolni oly módon, ami megvédi a csontokat és erősíti az izmokat, amire a testet tervezték.”- mondja Esther Gokhale, a módszer kidolgozója.

Az ülés kényelmessé válik akár háttámlával, akár háttámla nélkül. /terápiás jelleggel széthúzzuk a gerincet/(nyújtott ülés”;
akár háttámla nélkül, amikor a gerincet “ráhelyezzük a megfelelő helyzetbe hozott medencére “kiemelt ülés”

A Gokhale módszer magyar nyelven elérhető a linkre kattintva.

Derékfás témában még több információ.

A Gokhale módszer megértéséhez kapcsolódó cikkek bejegyzések:

Esther Gokhale

Esther Gokhale Fájdalommentes hát 8 lépésben című könyv bevezetőjéből jöjjön [...]

By | 2016-11-25T12:48:53+00:00 október 27th, 2015|Gokhale módszer| Esther Gokhale bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva