Gerinc terápia: A nyújtott ülés

Ön most itt jár az oldalon Derákfájás, gerincsérv, hátfájás kezdőlap » Gokhale módszer » Gerinc terápia: A nyújtott ülés

Gerinc terápia: A nyújtott ülés

Gerinc terápia? Vagy gerincterápia. Nem csupán játék a szavakkal. A nyújtott ülés részét képezi a vállak természetes helyzetbe való helyezése, az un. „vállfordítás”. Ez növeli a karokban a vér áramlását, gyorsítja a károsodott szövetek gyógyulását és megelőzi a sérülést. Fontos a vállak visszahelyezése természetes helyzetükbe, vagy ha valakinek kiújuló húzódásos sérülése van.

Gerinc terápia

Nyujtott ülés a gerinc terápia része

Nyújtott ülés, mint gerincterápia

Különösen problémás az olyan testhelyzet, amikor a váll előreesik, miközben a kezeket megterheljük. Ilyenek például a gépelés, hangszerekkel való játék, játékkonzol használata vagy az ütős játékok (pl. tenisz). Miközben a tevékenységben megnövekedett vér iránti szükséglet, a váll előrenyomásával csökken a vérellátás. A váll megfelelő helyzetbe tételével növekszik a sérülés vagy fájdalom nélkül végezhető munka időtartama.

A nyújtott ülés részeként megtanuljuk továbbá a nyak kiegyenesítését. Ez nem csupán egy kellemesebb nyaki érzést biztosít, hanem a nyaki csigolyákból kilépő ideggyökök is jobban funkcionálhatnak tőle.

KEDVEZŐ HATÁSOK

  •  A hosszú hátizmok alaphosszát visszaállítja, csökkentve az izomfájdalmat.
  • Csökkenti a porckorongokon lévő nyomást, ezzel csökkentve a porckorongok további sérülését és csökkentve az azok által okozott fájdalmat.
  • Csökkenti az ideggyököt érintő nyomást, elősegíti a normális idegműködést és az idegi fájdalom enyhítését.
  • A gerinc egész területén és a karokban javítja a vérkeringést, ezzel elősegíti a szövetek egészséges működését és könnyebb gyógyulását.
  • A gerinc többi részén is csökkenti a feszültséget.

 

 

 

By | 2016-06-07T13:12:30+00:00 november 6th, 2015|Gokhale módszer| Gerinc terápia: A nyújtott ülés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

About the Author: