Esther Gokhale

Ön most itt jár az oldalon Derákfájás, gerincsérv, hátfájás kezdőlap » Gokhale módszer » Esther Gokhale

Esther Gokhale

Esther Gokhale Fájdalommentes hát 8 lépésben című könyv bevezetőjéből jöjjön egy rövid idézet. A szerzőről megtudhatjuk,  nagyon is valós személyes tapasztalatokat szerzett a súlyos derékfájással kapcsolatban.

Esther Gokhale így vall magáról:

 “Az én hátfájásom a főiskolán jelentkezett egy jógagyakorlat alkalmával. Szinte azonnal görcsöt kaptam, amit sikerült pihentetéssel és izomlazítókkal feloldani. Néhány évvel később kiújult a hátsérülésem. Ez alkalommal öt napi fekvés után jöttem helyre. Speciális súlyzós gyakorlatokat kezdtem végezni a hátamra és elkezdtem újra fizikailag aktív életet élni.”

Majd amikor az első gyermekemmel kilenc hónapos terhes voltam, a fájdalom egy isiászrohammal tért vissza. Azt mondták, amint a baba megszületik, a fájdalom el fog múlni. Nem így lett, sőt az igazat megvallva, rosszabbodott. Valójában két óránál többet nem tudtam feküdni. Az éjszakai órákban a környékünkön addig mászkáltam, míg csökkent a fájdalom.

Esther a baba egyéves korában gerincműtéten esett át!

Ha figyelmesen megnézzük, némelyik képen látható a gerince melletti forradás vagy műtéti heg.

Gokhale erről a mindenki által a legutolsó megoldásnak tartott beavatkozásról így beszél:

“Az operáció után pár hónapon keresztül a fájdalmak eltűntek, de nem vehettem fel vagy vihettem a gyerekem és azt javasolták, ne szüljek többet. Ezt egyébként már korábban megfogadtam- semmiképp nem akartam újra a pokoli kínokkal teli hónapokat-az első gyerek az utolsó is lett volna. Az első műtétet követő 12 hónapon belül visszatért a fájdalom és az orvosok újabb műtétet javasoltak”-emlékezik vissza Esther Gokhale, majd így folytatja:

Ehelyett úgy döntöttem, a saját utamat választom és kiszabadulok a szenvedésből, komolyan tanulmányozom a hátfájás okait és kezelési módjait.”

Esther Gokhale egy pacienssel látható

Esther Gokhale bemutató előadást tart

Hogy Esther Gokhale milyen utat járt be, kiktől tanult a legtöbbet, elolvashatjuk a könyve bevezetőjében. Így született a Gokhale módszer. Szerte a világon több, mint 100 000 példányban adták el. Az Amazon olvasói értékelése szinte a maximális csillagszámmal jutalmazta erőfeszítését.

“Ma már sok orvos küldi betegeit hozzám és majdnem az összes az első órától javulást mutat.”

A könyv “mellékesen”segít leküzdeni a hanyag tartást és kialakítani a helyes ülést.

By | 2016-11-25T12:48:53+00:00 október 27th, 2015|Gokhale módszer| Esther Gokhale bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

About the Author: