Derékfájás

Ön most itt jár az oldalon Derákfájás, gerincsérv, hátfájás kezdőlap » Derékfájás

Amikor megpróbáljuk a derékfájás enyhítésére alkalmazott módszereket, végigjárjuk a jól megszokott utat, amit az orvosok javasolnak: gyulladáscsökkentők, izomnyugtatók, fizioterápia, torna, injekciók, vagy épp műtét.

Mért térhet vissza a fájdalom a kezelések vagy a műtét ellenére? Talán nem nekünk megfelelőt választottunk??Vagy a szakember rontott el valamit, akihez fordultunk?

Sokan kipróbálnak olyan alternatív gyógymódokat is, mint jóga, csontkovács, akupunktúra, masszázs, vagy a ma divatos technikák sokasága.

A súlyos elváltozásokat kivéve szint mindig kijelenthető a következő “szabály”:

Ha a fájdalom visszatért, akkor a kezelés nem volt eredményes.

Miről olvashat ezen az oldalon?

Derékfájás infó tartalomjegyzék:

  • Derékfájás okai: A nagy arányban előforduló derékfájás okaként leggyakrabban azt hozzuk fel, hogy nem a felemelkedett testtartásra terveztek bennünket; túl sok ülőmunkát végzünk; túl sok stressz ér bennünket; túl magasra vagy a hátunk számára túl nehézzé nőttünk, ezért idővel elhasználódunk. De tényleg ezek a tényezők jelentik a gondot?

A fájdalom egy jelzés, amit a szervezetünk küld felénk. Segítségért kiált, de ezt a segítséget az alkalmazott fájdalomcsillapítók sokszor csak megpróbálják elnyomni.

Amit okként leginkább fel szoktak sorolni: az ülőmunka, a rossz mozdulat, vagy épp a porckorongsérv.

Derékfájás cikkek