Autós ülés beállítása

Ön most itt jár az oldalon Derákfájás, gerincsérv, hátfájás kezdőlap » Hátfájás » Autós ülés beállítása

Autós ülés beállítása

Az ülés beállítása két szempontból is fontos: egyrészt a vezetés biztonsága miatt nem mindegy, hogyan ülünk az autóban. A másik, szinte ugyanilyen fontos elem, hogy a gerinc terhelést is csökkenteni szeretnénk.
A gerinc számára ugyanis rendkívül megterhelő a vezetés közbeni helytelen testtartás (is), és a mozgásszervi betegségek forrásai közé az évek alatt a hosszú órák káros hatásai is hozzáadódnak.

(Érdemes utánaszámolni: mennyi időt töltöttünk az elmúlt évben a kocsiban ülve. Akár a kilométeróra állásából is kiszámolhatjuk, vagy a napi átlagos kocsiban töltött időt beszorozhatjuk, mondjuk háromszázzal.
Gondoljunk csak bele, milyen jó lenne ezt az időt a gerinc számára kevésbé károsan vagy egyenesen terápiás tartalommal kitölteni…)

Akik pedig elsajátították a nyújtott ülés technikáját, a vezetés óráit még terápiás célra is használni tudják… Így megfordul a káros folyamat: ahelyett, hogy kényelmetlen, fájdalmas következménnyel járna a vezetés, az autóban töltött időt a javunkra tudjuk fordítani.

Ülés beállítása helyesen

Ezt a beállítást elég egyszer elvégezni, utána már csak arra kell figyelnünk, hogy a testtartásunk se változzon az optimálishoz képest.

Üléstávolság

1. Helyezkedjünk el a kormány mögött.

2. Nyomjuk ki teljesen a kuplungot és tartsuk kinyomva.

3.Keressük meg az ülés optimális helyét

Az ülést előre-hátra mozgatva keressük meg azt a helyzetet, hogy egészen kinyomott kuplungnál se legyen teljesen kinyújtva bal lábunk: a pedálok kezeléséhez így lesz elegendő hely.

Ezután:

4. Rögzítsük az ülést vízszintesen.

 

Ülés magasság

Az ülés kívánt magasságát úgy célszerű beállítani, hogy a kormányt leengedett vállakkal meg tudjuk fogni, miközben a kellő kilátás is biztosítva van. Mivel ma már a legtöbb autóban széria az ülésmagasság-állítás, végezzük el ezt annak segítségével.

Ha ez nem áll rendelkezésre, az ülésre helyezett kiegészítő párna szükséges lehet alacsonyabb magasság vagy nagy autó esetén. Érdemes megfigyelni a forgalomban, mennyien jönnek szemben úgy, hogy szinte a kormány eltakarja a fejüket… Náluk az ülés beállítása biztosan nem volt meg.

5. Rögzítsük az ülésmagasságot.

 

Üléstámla

Helyezkedjünk teljesen hátra az ülésben, medence enyhén előredöntve.
Ha az autónk rendelkezik kitekerhető deréktámasszal, akkor azt teljesen tekerjük hátra.
Most állítsuk az üléstámlát közel a vízszinteshez, kissé hátradöntve.

Az ülés ideális beállítása esetén a támla a medencét meg tudná támasztani, miközben az a hátunk közepénél is érintkezne a testünkkel.(Ezzel lehetővé válna a gerincnyújtás vezetés közben is).

6. Az esetleges deréktámaszt tekerjük előre addig, hogy meg tudja támasztani a medencénket.

Ha mindezt jól állítottuk be, akkor most a fejtámlához erőlködés nélkül hozzáér a fejünk, és a gerincünket megfelelően tartjuk.

A nyújtott ülés különösen fontos, ha vezetünk. Ez a vezetéskor előforduló stresszhelyzetek okozta izomfeszültséget is tompítja.

A legtöbb autós ülés tervezése nem túl előnyös, beleértve a sok állítási lehetőséggel felszerelteket is. Leginkább azért mert az átlagos testtartáshoz lettek kialakítva, és sajnos ezt a szokványos testtartást segítik az állítási lehetőségeik is.

Az ülések függőlegesen és vízszintesen is túlságosan konkáv alakúak. A vezető vállait előrenyomják. Nincs megfelelő hely a háti szakasz rögzítésére és nem alkalmasak a vállfordítás végrehajtására.

Ezt azonban orvosolhatjuk, ha a lapockák alá a hát közepéhez valamilyen támaszt helyezünk.
Ha túl egyenes a támla, felsőtestünk, nyakunk előrecsúszik, azonban, ha túl hátra van döntve, derekunk, hátunk egy domború, egészségtelen helyzetbe kerül.

(Az autóválasztásnál nem igazán szokott szempont lenni, de egy igazán ergonomikus autósülésben a beépített állítható deréktámasz alapfelszereltség lenne…)

Az átlagos autókból kiindulva: ha megtaláltuk az ideális üléspozíciót, akkor valamilyen dinamikus kiegészítő párna segítségével rögzíteni tudjuk a medencénket. Ezzel megakadályozzuk, hogy utazás során hátrabillenjen. Kezdetben megteszi az is például, ha kellő vastagságúra összetekert törölközőt helyezünk oda.

7. Ha végeztünk a háttámlával, jöhet egy megerősítő ellenőrzés:

Nyújtsuk ki a karjainkat és-a helyes üléspozíciót megtartva- helyezzük a karokat a kormányra.
Figyeljük meg, hol érinti a kormány a karokat. A csuklóknak a volánon kell támaszkodniuk
Ha a kormányon az alkarok landolnak, közel ülünk. Ha viszont csak az ujjhegyek érik el, akkor messze.
Végezzük el a megfelelő korrekciót és ismét ellenőrizzük a testtartásunk.

Megpróbálhatunk, ha lehetőség van rá- a kormánykerék függőleges irányú mozgatásával javítani a karok helyzetén.
A testalkat és autótípus azonban korlátozza az ülés beállítása mozgásterét. Amennyiben a támla további állításával nem tudunk tökéletesen dűlőre jutni, akkor jöhet a kormánykerék tengelyirányú mozgatása, ha lehet.

Ha erre nincs lehetőség, akkor meg kell próbálnunk az üléstávolság és a háttámla szögének módosításával elérni az ideális helyzetet.

Légzsákos autóban figyeljünk arra, hogy legalább 30 cm legyen a kormánykerék és mellkas között!

 

8. Ha megtörtént az ülés beállítása, a helyes testtartás megtartására ügyelve, állítsuk be most a tükröket

 

Az ülés beállítása akkor helyes, ha az optimális testtartást támogatja

Autós ülés beállítása egy gyár szerint…

Jól szemlélteti az egyik legnagyobb autógyártó oldalára feltett kép. Ott azt hirdetik, az ergonómia fontos szempont a gyártás során. Ennek ellenére a képen látható, hogy a vezető feje nem érintkezik a fejtámlával és a feje nincs egy vonalban a testével.
Az utazás során

Amikor fáradunk, automatikusan előrébb kerül a fejünk, megváltozik a testtartásunk. Két módon tudjuk ellenőrizni tartásunkat vezetés közben:

  • az egyik, hogy milyen messze került fejünk a fejtámasztól,
  • a másik, hogy bele tudunk-e nézni a visszapillantó tükörbe.

Ha ezek változtak az indulás óta, akkor korrigáljuk, illetve hosszabb utakon tartsunk pihenőket, szálljunk ki, mozogjunk egy kicsit, és igyunk vezetés közben is elegendő folyadékot!

Fontos, hogy már az autóba való beülést, illetve a kiszállást is gerinckímélő módon Különösen érvényes ez a magasabb emberekre.
Fordítsunk hátat az ülés oldalának hátat fordítva és kapaszkodjunk meg az ajtóban. Megtámaszkodhatunk a combunkon is. Lényeg, hogy a gerinc alakja minél közelebb legyen az optimálishoz a beszállás közben is.

Mivel sokan hetente több órát töltenek utazással, alapvető fontosságú, hogy ezt az időt helyes tartásban töltsük.
A korral együtt sokaknak a rövid utazások is kényelmetlen vagy éppen fájdalommal jár. Megfelelő testhelyzet kialakításával élvezetes lehet az utazás és hosszabb út után sem fájdalmak közepette és vagy lemerevedve szállunk ki a kocsiból.

Nem csak a vezető utazik…

Amikor utasként használjuk a járművet, akkor is ugyanilyen fontos az ülés beállítása, hiszen az ülés káros hatása éppúgy érinti azt is, aki az anyósülésen görnyedezik adott esetben.. Ne restelljük ilyenkor is az ülésünket a megfelelő módon beállítani. Az ülés beállítása nem csak a sofőr kiváltsága. Hosszabb út esetén pedig egyenesen kötelező!

 

Kiegészítő párnák alkalmazása a kocsiban

Nagyon sok oldalon találkozhatunk autókban használatos, ülést segítő, derékfájást csökkenteni hivatott deréktámaszokkal és egyéb “csodaszerekkel”.

Legismertebbek ezek közül a különböző deréktámaszok, hengerek, amiket úgy reklámoznak, hogy ezek csökkentik, illetve segíthetnek megszüntetni a derékfájást. Akinek pedig még nem jelentkezett, megelőzik a derékfájás kialakulását…
Azzal érvelnek, hogy a deréktámasz előnye a gerinc megtámasztása, és lehetővé teszi a vezetés közbeni helyes testtartást.

Ha végigmentünk, az ülés beállítása lépésein és valóban megtapasztaltuk, milyen a gerinc ideális helyzete vezetés közben, akkor tudjuk, hogy:

  • a legfontosabb egy lehető legoptimálisabb testhelyzet felvétele, melynek csupán egy eleme a hát alsó szakaszának megfelelő íve
  • a deréktámasz nem orvosolja a váll és fej tartáshibáit vezetés közben
  • a medence ideális szöge egy fix párnával a legritkábban állítható be optimálisan

Ha mégis ezek alkalmazása mellett döntünk, akkor ügyeljünk rá, hogy megfelelően állítsuk be az ülés háttámláját és megfelelő helyre tegyük a deréktámaszt. A nem megfelelően használt eszközök ronthatnak a meglévő problémákon, mert a gerinc ívét túlzottan kiemelik, illetve a felsőtest nem fog a háttámlával érintkezni.

Autós ülés beállítása képek forrása.

By | 2017-11-02T12:39:50+00:00 november 2nd, 2017|Hátfájás|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment